Filmpjes LEADER-projecten


We hebben drie korte filmpjes laten maken over projecten uit de afgelopen jaren, als inspiratie voor nieuwe projecten, en om te laten zien wat er bereikt is. De filmpjes laten drie heel verschillende projecten zien.

In het eerste filmpje vertelt Hein Ruijgers over de bouw van een nieuwe loods bij het Smalspoormuseum in Erica, wat dankzij de bijdrage van LEADER mogelijk werd gemaakt. Wil je de loods in het echt zien, dan moet je helaas nog even wachten; tijdens de winterperiode is het museum gesloten. Vanaf eind april kun je er weer terecht!

Het tweede filmpje gaat over de aanleg van de natuurspeelplaats langs de Runde in Emmer-Compascuum. De aanleg was onderdeel van een groter project waarbij de Runde natuurvriendelijker is ingericht. Wilfried Heijnen van Waterschap Hunze en Aa’s legt uit hoe de bijdrage van LEADER het mogelijk maakte om de natuurspeelplaats samen met het dorp te ontwikkelen en aan te leggen. Nieuwsgierig geworden naar de natuurspeelplaats? Je kunt hem gedurende het hele jaar zelf bezoeken.

Tot slot kun je zien hoe in Coevorden de oude vervallen loods is omgetoverd tot Smart Work Centre. Henk-Jan ten Brink van de gemeente Coevorden blikt terug op over de renovatie en verbouwing van de oude Van Gendt en Loods-loods bij het station in hartje Coevorden. Naast een ICT-bedrijf zitten er momenteel een kapper en bakkerscafé in het pand. Is het nou om te werken op één van de flexplekken met gratis wifi, om je haar te laten knippen of gewoon als je zin hebt in koffie of een lekker broodje, er is altijd een goede reden om de loods te bezoeken!