LEADER-subsidie voor projecten in Buinerveen en Erica


Er zijn afgelopen weken twee beschikkingen afgegeven voor leader-projecten. Het gaat om ‘Collectiebeleid: spoor naar een duurzame toekomst’ en ‘Het Kloppende Hart van Buinerveen’. In juli was al een beschikking afgegeven voor project ‘Burgerkracht in Schoonebeek’. In totaal krijgen de drie projecten zo’n €420.000,- subsidie.

Collectiebeleid is een project van het Industrieel Smalspoormuseum in Erica waarbij het museum een belangrijke stap wil maken naar de professionalisering van museum en medewerkers. Ook krijgt het museum een nieuwe trein met 700 meter lang spoortraject.

Kloppend hart van Buinerveen is een echt leefbaarheidproject waarbij een groot deel van de dorpsbewoners betrokken zijn. Buinerveen strijdt al sinds 2008 voor de herinrichting van het dorpscentrum. Met de leadersubsidie kan daar nu uitvoering aan gegeven worden. Het plan bestaat onder meer uit het aanleggen van een soort plein bij het dorpshuis en het terugbrengen van het kanaal en de aanlegkade.

Burgerkracht in Schoonebeek draait om de metamorfose van het oude gemeentehuis tot veelzijdige en levendige ontmoetingsplek voor alle inwoners. Na de verbouwing kun je er eten, werken en elkaar ontmoeten bij allerlei activiteiten.

Meer informatie over deze projecten staat op de projectenpagina.