Weer vier beschikkingen afgegeven


De afgelopen dagen zijn er namens GS van Drenthe weer beschikkingen afgegeven aan vier partijen die vorig jaar een project hebben ingediend. Het gaat om de volgende projecten:

  • Boeren op de Hondsrug
  • Een bruisend dorpscentrum voor Eexterveen
  • EVA van Zweeloo
  • Gebouw 48 Oosterhesselen

De projecten zijn erg divers. ‘Boeren op de Hondsrug’ richt zich op het ontwikkelen van een recreatieve expeditie met landschap en boeren als thema. Bij ‘Een bruisend dorpscentrum voor Eexterveen’ wordt het dorpshuis flink opgeknapt en uitgebreid met nieuwe functies. ‘Gebouw 48’ in Oosterhesselen gaat ook renoveren, en richt zich daarbij vooral op een duurzame verbouwing waardoor in de toekomst minder kosten zijn voor de exploitatie van het gebouw. ´EVA van Zweeloo’ tenslotte is een innovatief kunstproject waarbij veel partijen samenwerken aan het creëren van een kunstwerk gemaakt van aardappelzetmeel.

Meer informatie over de projecten is te vinden op de projectenpagina.

Vorige week kregen al twee andere projecten hun beschikking: Geopark de Hondsrug Wandelcafés en Vijfpuntenplan Schoonoord. In totaal is er in totaal zo’n 1 miljoen euro subsidie toegekend aan de zes goedgekeurde projecten. Deze projecten zijn allen ingediend bij de eerste openstelling in 2016. Binnenkort zal ook bekend worden welke projecten uit de tweede openstelling van 2016 een bijdrage krijgen.